Home » Blog » Verzorging van uw handen en nagels tijdens de corona tijd

Verzorging van uw handen en nagels tijdens de corona tijd

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 14:19

Geschreven door Tacy Anne Shelverton voor beautyjournaal.

 

De twee grootste problemen die je kan ervaren zijn uitdroging van je nagels en een probleem met de hechting van de kunstnagels. Maar eerst wil ik het over hygiëne hebben, omdat het virus zo snel overdraagbaar is. Die hygiëne is een must, maar kan ook andere problemen geven….

 

Uitdroging door veelvuldige handreiniging met alcohol

Handen wassen met zeep en water is nu wel heel erg belangrijk. Daarnaast zijn we met zijn alleen massaal gaan shoppen voor alcohol of ontsmetting gel met alcohol erin en we gebruiken het volop.

 

Kleine wondjes ontstaan

Het eerste probleem waar velen mee te maken krijgen, is dat de alcohol die in alle ontsmettingsproducten zit, de huid uitdroogt. Dit veroorzaakt kleine wondjes in het huidoppervlak waardoor  we juist vatbaarder worden voor infecties (!) zoals paronychia (in de nagelriemen en proximale nagelvouw), omdat de huid niet meer mooi afsluit.

Onze huid is onze grootste orgaan, het reguleert onze lichaamstemperatuur en beschermt ons tegen ziektekiemen van buitenaf, waaronder schimmels en bacteriën, maar ook tegen chemische vloeistoffen. Het is echt van belang dat wij onze huid en nagels blijven verzorgen. Elasticiteit van de huid is de sleutel.

 

Smeer na ontsmetting altijd je handen en nagels in

Oliën en lotions zijn nu onze vriend – als je je handen ontsmet is het verstandig om erna je nagel te oliën en lotion te gebruiken voor onze handen op deze manier houden wij onze huid en nagels in optimale conditie.

 

Hechtingsproblemen met kunstnagelproducten

Kunstnagelproducten hebben een optimale houdbaarheid. Dat betekent dat ze voor een bepaalde tijd goed blijven en daarna begint het product af te breken.

De natuurlijke nagel groeit 24 uur per dag zonder pauze vandaar dat we uitgroei zien als wij kunstnagels dragen.

Omdat de natuurlijke nagelplaat immer in beweging is kan dat na een paar weken een hechtingsprobleem opleveren en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan.

 

Bacteriën of schimmels kunnen welig gaan tieren

Water kan tussen de kunstnagel en je natuurlijke nagel komen en daar ontstaat dan de perfecte kweekplek voor ziektekiemen zoals bacteriën en of schimmels zoals pseudomonas (een opportunistische bacterie die wij allemaal met ons meedragen) of white superfical onychomycosis (schimmelinfectie in de bovenste laag van de nagelplaat).

 

Salon dicht door Corona, wat nu?

Onder normale omstandigheden heb je een vervolgafspraak staan om je mooie kunstnagels te laten verwijderen en te laten vervangen of bij te werken. Maar wat moet je doen als je salon dicht is vanwege Corona?

Problemen per type kunstnagel

Of en welke problemen kunnen ontstaan omdat je nagels niet verzorgd kunnen worden, hangt erg af van het type nagel dat je hebt. Ik leg het uit.

 

Hard Gel en Acrygel

Dit zijn permanente nagels met een hoge hechtingswaarde. Het is van belang dat de nagel niet loskomt van de nagelplaat. Verzorging van de natuurlijke nagel en van de nagelriemen met olie helpt om het product in optimale conditie te houden. Je kan met een goede nagelvijl het product inkorten als je nagels te lang worden.

 

Voorzichtig afvijlen

Deze kunstnageltypen moeten regelmatig bijgewerkt worden om de uitgroei van de nagel te bedekken en om hechtingsproblemen op te lossen. Als dat door omstandigheden, zoals een dichte salon, niet kan, zul je de nagels zelf moeten verwijderen door ze voorzichtig af te vijlen zonder de omliggende huid te beschadigen.

Is jouw salon nog open, laat ze dan maar uit voorzorg zo snel mogelijk verwijderen nu.

 

Acrylnagels

Dit is een semipermanente nagel met een hoge hechtingswaarde, die verwijderd kan worden met cosmetische aceton, nadat de nagel eerst dunner gevijld is. De uitdroging die de cosmetische aceton veroorzaakt kan je opheffen met olie tijdens, maar ook na, het afweken. Als je acrylnagel nog goed zit, kan je hem gewoon zelf inkorten met een speciale vijl voor kunstnagels.

Is je salon nog open, laat de nagels dan ook liever bij voorbaat verwijderen. Uit voorzorg.

 

Gel Polish

Of dit makkelijk te verwijderen is, hangt af van het merk. Je nagelstylist kan hierover het beste advies geven, dus vraag het ook even.

Hybride gel polish en afweekbare gel polish

Deze producten zijn verwijderbaar met cosmetische aceton. De uitdroging die de aceton veroorzaakt kan je opheffen met olie en lotion nadat je de nagellak verwijderd hebt.

 

Gewone nagellak

Gewone nagellak is makkelijk te verwijderen met nagellak verwijderaar of cosmetische aceton.

 

Extra tips om problemen met je nagels te voorkomen nu je ze zelf moet verzorgen:

 • · Was je handen regelmatig met zeep en water
 • · Gebruik na ontsmetting en/of wassen met zeep en water een hand lotion om uitdroging van je huid te voorkomen.
 • · Gebruik 4 keer per dag olie om je nagels in optimale conditie te houden.
 • · Als je kunstnagelproduct nog op je nagels zit hou het goed in de gaten, als het niet meer goed hecht aan je natuurlijke nagel verwijder dan het product.
 • · Vermijd manicuren met een elektrische file op de huid. De gezondheid van je huid is nu nog belangrijker dan altijd al het geval is. Alle huidlagen moeten intact zijn om jou optimaal te beschermen. Zodra de buitenlaag van je huid (stratum corneum) doorbroken is, ben je kwetsbaarder voor infecties.
 • · Wil je mooie nagels hebben, overweeg dan het gebruik een nagellak. Wij adviseren wel een nagellak base coat te gebruiken. Dit bevordert de hechting van de nagellak. Zorg dat je nagellak op tijd verwijdert.
 • · Als je kunstnagel loskomt, moet je die niet vastzetten met lijm! De kans is heel groot dat je dan ziektekiemen insluit met een (tijdelijk onzichtbare) infectie als gevolg. Verwijder de nagel liever meteen.

Beginnende infectie

 

Indien nodig, zijn er prima cosmetische producten om een beginnende infectie in de nagelplaat of huid erom heen te bestrijden.

HEKA of HiBiCeT zijn eerste-hulp-producten die bij de drogist of apotheek te verkrijgen zijn. Podiskin kan je via je nagelstylist kopen. Eén van de werkzame stoffen in deze producten is chloorhexidine. Een goede eerste-hulpmiddel bij beginnende infecties in de nagelplaat of huid eromheen. Lees wel de bijsluiter voor gebruik.

Voor het bestrijden van white superficial onychomycosis kan je via je nagelsalon HFL Solution Spray aanschaffen – gebruik deze spray 2 keer per dag en olie de nagel(s) daarna goed in.

 

Het zijn noodoplossingen

Onder normale omstandigheden zal ik je altijd adviseren om naar je nagelstyliste te gaan, of je pedicure, om kunstnagels te laten verwijderen. Nu dit tijdelijk niet mogelijk is, heb je wat aan deze tips. Maar neem ook gerust contact op met je nagelstyliste als er echte problemen zijn, of wanneer je twijfelt wat je moet doen.

Het is goed om te weten dat er nu al nagelsalons zijn die hun klanten speciale nagel-verwijderkits meegeven. Echt super. Als je dit ook wilt, vraag er gerust naar bij jouw nagelstyliste.

Mocht je nagelsalon open blijven, hou dan deze voorwaarden in de gaten:

 • · Als je jezelf niet lekker voelt, verzet dan de afspraak.
 • · Is er de mogelijkheid om je handen te wassen met zeep en water?
 • · Na dat je je handen gewassen hebt moet je niet meer je telefoon aanraken
 • · Draagt jouw nagelstylist handschoenen?
 • · Draagt jouw nagelstylist een mondkapje en is er een voor jou beschikbaar?
 • · Gebruikt jouw nagelstylist een nieuwe (wegwerp) vijl?
 • · Is de werkplek schoon?

Misschien klinkt het allemaal een beetje overdreven – maar je kunt nu echt beter het zekere voor het onzekere nemen.

 

Alle producten die u gewend bent te gebruiken zijn verkrijgbaar in de salon en kunt u nog gewoon ophalen. 

Ik heb pakketjes samen gesteld voor de verzorging van uw nagels en handen voor een speciale prijs. 

 

 1. Remover pakket 1 - basis
  Vijl, houten bokkenpootje, remover vloeistof, nagelriemolie, 20 folie wraps. 
 2. Remover pakket 2 - extra care
  Als 1 + hoogwaardige hand lotion
 3. Remover pakket 3 - luxury
  Als 2 + verzorgende scrub

U kunt kiezen uit de producten van CND (solar olie, Offly fast en de SPA producten) of de Famous names producten (dadi'oil, dadi lotion, dadi scrub, cinnatize). 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.