Home » Kunstnagels

Breken je nagels steeds? Bijt je nagels en velletjes?

Wil je stevige nagels die een mooie lengte halen? 


Dan hebben jouw nagels wat extra's nodig!Daar staat het mini randje wat je gespaard hebt! Je bent er al weken mee bezig. Goed verzorgen, hand creme, nagelriemolie en eindelijk is daar een piepklein vrij randje te zien! Dan moet je even een was opvouwen of bestek uit de lade pakken en je tikt met je nagel tegen de lade of de wasmand aan...en pats...daar gaat al je harde spaar werk. 

 

Je bent er klaar mee, gooit de handoek in de ring. Stopt met olien. Krijgt velletjes. Begint aan de velletje te trekken en bijten uit frustratie. Je vingertoppen worden ruw. De velletjes verergeren en het knabbelen ook. Een vicieuze cirkel waar je in kan komen en waar het lastig is om weer uit te komen.

Kunstnagels kunnen daarbij helpen!

 

Je hebt een prachtige manicure die 3 tot 4 weken mooi blijft. Je hebt een stevige nagel, waar echt niks mee gebeurd als je tegen de wasmand aan tikt. Hierdoor houdt je motivatie voor een goede verzorging van je handen en nagels en nagelriemen. Met als resultaat een mooie verzorgde look die wekenlang mooi blijft en die je helpt van een vervelende gewoonte af te komen.

Als je kunstnagels neemt kom je, afhankelijk van de snelheid van de groei van de natuurlijke nagel, 1 keer in de 3 tot 4 weken voor een opvulbehandeling. 

 

Ik vijl de nagel opnieuw in model, het oude product wordt verwijderd en opgevuld met nieuw product. Ik kan zo steeds de staat van de natuurlijke nagel in de gaten houden en beschadigingen aan de kunstnagel bijwerken. Als u te lang met een set kunstnagels rondloopt kan dit juist beschadiging aan de natuurlijke nagel opleveren en dat is nu precies wat we willen voorkomen!

 

Kunstnagels kunnen met gel of met acryl worden gezet. Welk product we gebruiken beslissen we tijdens de eerste behandeling. Dan kan ik uw natuurlijke nagel beoordelen en de staat hiervan.

 

Je kunt kiezen voor een naturel look, bijvoorbeeld transparant of (licht) roze maar u kunt de kunstnagel ook lakken met een kleur en design naar keuze. Zo heb je de manicure die graag wil en heb je extra motivatie om geen velletjes te trekken of nagels te bijten.

Wat zijn kunstnagels?

 

Een kunstnagel is een verlenging en/of versteviging van de nagel die op de nagel wordt gebouwd. De natuurlijke nagels worden door middel van tips of sjablonen verlengd en verstevigd met gel of acryl.

Welk product bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. De staat van uw natuurlijke nagel, uw omgang met uw nagels en bijvoorbeeld uw werk of hobby's hebben invloed op de houdbaarheid van het product.

Een goede verzorging van uw natuurlijke nagel en kunstproduct is daarom heel belangrijk. Voor extra informatie over de verzorging van uw kunstnagels kunt u mijn blog raadplegen.

Wat is een BIAB behandeling?

 

BIAB staat voor 'builder in a bottle' dus een bouwgel in een flesje. Met een biab kun je een nagel verstevigen en verlengen. Een BIAB onderscheid zich van een hard gel doordat een BIAB afweekbaar is. Deze is dus met aceton af te werken ipv dat dit permanent op de nagel vast zit en moet uitgroeien of verwijderd worden in de salon. Ideaal voor een dunne is slappe nagel die extra stevigheid nodig heeft of voor een tijdelijke kunstnagel.

Voor een BIAB behandeling gebruik ik de afweekbare bouwgel in een flesje 'Jimmy gel' van het Amerikaanse merk 'Light elegance' of 'Brush 'n love' van het Nederlandse merk 'Loveness'. Beide producten vinden het een belangrijk om hypoallergene ingrediënten te gebruiken die vegan en cruelty free zijn. 

Voordelen van kunstnagels

 • stevige nagels
 • mooie lengte behalen
 • breken echt niet ‘zomaar’ af
 • extra nail art mogelijkheden zoals ‘inlay’
 • tot wel 4 weken genieten van uw manicure
 • helpt u van het velletjes of nagelbijten af te komen
 • keuze uit een ruim assortiment kleuren en glitters
 • lak brokkelt niet af
 • altijd verzorgde handen en nagels

Voordelen van kunstnagels

Mirjam 

Vraag en antwoord

 • Is een LED lamp schadelijk voor mijn huid?
  • Nee. Als je eens in de 3 a 4 weken je nagels laat doen in de salon is deze LED straling niet schadelijk.
 • Zijn kunstnagels slecht voor je nagels?
  • Nee, mits goed en kundig aangebracht, verwijderd en met de juiste producten. Ga dus altijd naar een professional.
 • Is het zetten of verwijderen van kunstnagels pijnlijk? 
  • Nee! Dit mag absoluut niet pijnlijk zijn. Ervaart u warmte in de lamp of tijdens het vijlen? Zeg dit altijd direct! Wie mooi wil zijn hoeft echt geen pijn te lijden! 
 • Wat is het verschil met Shellac of gellak?
  • Een kunstnagel is veel steviger en wordt gebouwd op of aan uw natuurlijke nagel. Het geeft uw eigen nagel een mooie vorm en extra lengte. Dit kan met alleen gellak of shellac niet.
 • Heb ik acryl of gel nodig?
  • Dit bepalen we tijdens de intake voor de eerste behandeling.
 • Ik weet niet of ik wel kan stoppen met bijten...
  • Dit is ook heel lastig, maar niet onmogelijk. Kunstnagels zijn dan ook geen wonder middel om u van het bijten af te helpen maar zijn wel een mooie stok achter de deur. Vooral als u een manicure heeft met een kleur en design die helemaal naar wens is!

Het lijkt me super leuk om je te kunnen helpen met nagels die bij je passen!

Groetjes Mareille